Šogad izlaidums Balvu profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas (turpmāk - BPVV) 12.klases absolventiem noritēja saulainajā un karstajā 2020.gada 19.jūnija pusdienlaikā. Absolventi satraukti, laimīgi un smaidīgi par atkal satikšanos, pulcējās savā izlaidumā, kas bija kā svētki pēc labi padarīta darba 12 gadu garumā.
Valstī noteikto ierobežojumu dēļ viesu skaits zālē nebija tik liels kā kādreiz šādos pasākumos, tomēr bija ieradušies absolventiem paši mīļākie, svarīgākie cilvēki, tādējādi pasākumam kļūstot personiskākam.
Pasākumā izskanēja laba vēlējumi un uzmundrinājuma vārdi. Jauniešus uzrunāja BPVV direktore Biruta Vizule, Balvu novada pašvaldības Domes priekšsēdētāja vietniece Anita Petrova,kā arī sirsnīgus ceļavārdus bija sagatavojusi audzinātāja Marina Ločmele. Svinīgajā svētku brīdī arī 11.klases skolēni sveica absolventus.
Liela daļa 12.klases jauniešu bija izglītības iestādes tautu deju kolektīva “Kastanis” dalībnieki. Jauku pārsteigumu dejotājiem bija sagatavojuši deju kolektīva vadītājs Agris Veismanis un skolotāja Iluta Balule. Jaunieši saņēma sveicienus no saviem deju kolektīva biedriem un tika aicināti vēl reizi aut kājās pastalas, lai izdejotu tik ierasto deju grīdu.
Priekšnesumu jauniešiem, jo īpaši Oskaram Koliņam bija sagatavojuši arī Kubulu Kultūras nama deju kolektīva “Cielaviņa” dejotāji, kur Oskars ir ilggadējs dejotājs.
Deju kolektīvu biedri un vadītāji cer, ka aizejot “lielajā pasaulē”, jaunieši neaizmirsīs garos mēģinājumu vakarus, koncertus un skates, kā arī neaizmirsīs savus deju kolektīvus un pēc iespējas biežāk brauks uz mēģinājumiem, lai visi kopā jau nākošajā vasarā varētu ieskandināt deju grīdas nākamajos Vispārējos latviešu dziesmu un deju svētkos.
Pēc pasākuma absolventi vēl brīdi uzkavējās kopā ar savu audzinātāju un tad devās mājās, lai turpinātu svinības savu mīļo cilvēku lokā.




Vai Jūs atbalstāt ideju par jauniešu debašu kluba izveidi?