No 11. līdz 13.aprīlim Balvu profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas skolotājas Santa Kaša un Krista Medne pārstāvēja skolu Erasmus + projekta “PandemiArt” 2021-1-FR01-KA220-SCH-000031526 pirmajā starptautiskajā tikšanās reizē Parīzē, Francijā.

Mākslas kalpošana cilvēcei ir daudzpusības un kultūras daudzveidības simbols un mantojums. Māksla, vienlaikus palielinot mūsu izpratni par cilvēciskajām vērtībām, norāda uz to, kas mums šobrīd ir vajadzīgs šajā pandēmijas periodā. Ja ir kāda lieta, kas var glābt cilvēci, tad tā ir vispārēja vienotība. Mākslas pastāvēšanas iemesls nav atkarīgs tikai no estētiskām vērtībām. No vienas puses, tā dziedē mūsu dvēseles dziļākās brūces, no otras puses, tā satricina mūsu spriedumus un dogmas. Mūsu projekta aktivitāšu pamatā būs mākslinieciskās prakses, kas satuvina cilvēkus, iedvesmo un vieš cerību epidēmijas procesā, kas ietver Covid-19 radītās bažas un neskaidrības. Projektā mēs aplūkosim tradicionālās mākslas prakses un digitālās mākslas pielietojumu no iekļaujošas perspektīvas. Mūsu mērķis ir radīt mākslinieciskus produktus ar digitālu saturu, aplūkojot mākslu no novatoriskas un mūsdienīgas perspektīvas kā indivīda brīvas izpausmes līdzekli. Pandēmija neapšaubāmi skāra visas nozares. Tomēr var teikt, ka skolas, kas apmāca cilvēkus, ir vienas no visvairāk skartajām šajā procesā. Lai gan mūsu projekts ir izglītības iestāžu partnerība, tā būs mūsu privilēģija pozitīvi izmantot izglītojošas aktivitātes, lai pievērstu uzmanību Covid-19 ietekmei un aizsardzības pasākumiem ar sociālo atbildību.

Pirmajā tikšanās reizē ar partnervalstu (Turcija (Trabzon), Turcija (Antālija), Rumānija, Polija un Portugāle) pārstāvjiem tika izstrādātas mobilitāšu aktivitātes, diskutēts par projekta stratēģijām, finansēm, kā arī riskiem, kas var skart projekta aktivitātes, ņemot vērā šobrīd pasaulē pastāvošo situāciju.

BPVV pārstāves Krista un Santa



Vai Jūs atbalstāt ideju par jauniešu debašu kluba izveidi?