No 27.aprīļa līdz 1. maijam Balvu profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas skolotājas Iluta Balule un Sintija Heninga kopā ar izglītojamajiem: Maksimu Karpovu, Jāni Duļbinski, Danielu Laurenovu un Kristeru Melnaču piedalījās Erasmus+ (Nr.2020-1-BG01-KA229-079124) projekta „Health For Body” mobilitātē Lietuvā, Viļņā.  Mūs sagaidīja un laipni uzņēma Viļņas Jāņa Paula II ģimnāzijas skolēni un skolotāji.

Pirmajā dienā tika organizēts seminārs par alkohola ietekmi uz cilvēka organismu. Dienas otrajā daļā visi mobilitātē iesaistītie piedalījās  „City Quest” programmā Viļņas vēsturiskajā centrā.

Nākamā diena saistījās ar Eiropas parka apmeklējumu un Lietuvas nacionālā ēdiena - aukstās zupas gatavošanu un degustāciju.

Trešajā dienā ar interesi klausījāmies un skatījāmies Trakai pils vēsturisko mantojumu.

Ļoti saistošs un izzinošs bija pārgājiens Šilenas nacionālajā parkā.

Mobilitātes noslēgumu  izbaudījām TV tornī Viļņā, vērojot Viļņas panorāmu un  baudot skolotāju kopējās pusdienas Vecpilsētas  centrā.

Atgriezāmies mājās emociju un pārdzīvojumu  pārpildīti. Esam ieguvuši jaunu draugus, satikuši jau iepazītos kolēģus no Lietuvas, Itālijas, Turcijas un Bulgārijas. Pilnveidojām savas valodas zināšanas un komunikācijas prasmes.

 


   



Vai Jūs atbalstāt ideju par jauniešu debašu kluba izveidi?