No 2. maija līdz 6. maijam Balvu profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas (turpmāk BPVV) skolotājas L. Berne un I. Šuļja piedalījās pedagogu apmācībās “IT skolotājiem - uzlabo savas prasmes!” Erasmus+ programmas 1.pamatdarbības skolu sektora projektā “Atgriezt pozitīvas mācīšanās spēku” (Nr.2020-1-LV01-KA101-077319) Kiprā, Limassol pilsētā. Notika sadarbība ar pedagogiem no Polijas, Vācijas un Ungārijas, iepazītas un apgūtas jaunas mācību metodes kombinētajā jeb “blending” apmācībā.
“DOREA” izglītības institūtā uzsvars tiek likts uz efektīvu tradicionālo un IKT balstītu mācību procesu - virtuālajām laboratorijām, grupu darbiem, ZOOM un TEEM platformām, testiem, viktorīnām, staciju un telpu rotāciju, individuālo rotāciju un apvērstajām klasēm. Pedagogiem bija iespēja iepazīties ar labās prakses piemēriem.
Šādi kursi ir lieliska iespēja profesionālās pilnveides paaugstināšanai un jaunu kontaktu nodibināšanai, kā arī sava redzesloka paplašināšanai. Iegūtās zināšanas un praktiskā darbošanās sniedz iespēju dažādot un pilnveidot mācību saturu skolā. Projekta organizatori piedāvāja izbraukuma ekskursiju uz “Kourion” kalnu un “Omodos” ciemu. Skolotāju L. Bernes un I. Šuļjas skatījumā šīs bija aktīvas, piesātinātas un iespaidiem bagātas piecas dienas Kiprā.



Vai Jūs atbalstāt ideju par jauniešu debašu kluba izveidi?