Balvu profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas (turpmāk BPVV) profesionālās vidējās izglītības programmas “Kokizstrādājumu izgatavošana” 2. kursa audzēkņi Jānis Ugars un Jānis Gabranovs kopā ar skolotāju Ēriku Kanaviņu laika posmā no 2022. gada 10.maija līdz 13.maijam piedalījās Valsts izglītības satura centra organizētajā kokapstrādes nozares skolotāju un audzēkņu radošajā plenērā “Koks – veselības spēks” ESF projekta „Profesionālās izglītības iestāžu efektīva pārvaldība un personāla kompetences pilnveide” (Vienošanās Nr. 8.5.3.0/16/I/001) ietvaros. Plenērs notika Profesionālās izglītības kompetences centra Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā.
Plenēra laikā tika izgatavots stilizēts ozola bluķis ar soliņu. Audzēkņi apguva jaunas prasmes un iemaņas ar dažādiem kokapstrādes instrumentiem.
BPVV komandu papildināja Gaļina Asmaite, Latvijas Mākslas akadēmijas Mākslas zinātnes doktorantūras 3. kursa studente no Latvijas Universitātes. Ar G.Asmaiti BPVV ir sadarbojusies arī citos projektos. G.Asmaite ne tikai strādāja praktiski kopā ar BPVV komandu, bet arī piedāvāja savas idejas kopīgā darba realizēšanai.
Šogad plenērā piedalījās 43 dalībnieki no Kuldīgas, Rīgas, Balviem, Cēsīm, Liepājas, Ogres un Aizkraukles. Koka skulptūras turpmāk priecēs Kuldīgas slimnīcas Ilgstošas sociālās aprūpes nodaļas iemītniekus.


Plenēra laikā notika arī izzinošas lekcijas, kuras vadīja Aigars Bikše - tēlnieks, mākslinieks, kā arī Juris Griķis - asociācijas “Latvijas mēbeles” prezidents u.c. lektori.
BPVV pateicas plenēra organizatoriem par lielisko pasākumu, kura laikā valdīja radošs gars, izpalīdzība un sapratne. Noslēgumā visu komandu dalībnieki saņēma pateicības un vērtīgas balvas.




Vai Jūs atbalstāt ideju par jauniešu debašu kluba izveidi?