Man mūžs ir kā ceļojums,
Gar ainavu mainīgu un pārsteidzošu.
Katrs solis ir stāsts, katrs mirklis - dzejolis,
Ceļā cauri laikam, es savu dzīvi ceļoju.

2024. gada 2.martā Balvu profesionālajā un vispārizglītojošajā vidusskolā notika žetonu vakars „Ceļojums cauri laikam”. Šajā vakarā skolas piederības zīmi – žetonu saņēma 32 izglītojamie, audzinātājas - Sintija Sērmūkša, Lienīte Galvanovska, Liena Indrika un skolas direktore Biruta Vizule.

Uzrunājot abiturientus, skolas direktore vēlēja, lai moto tālākajam ceļojumam ir nevis šaubīties un vilcināties, bet rīkoties un uzdrīkstēties. Balvu novada pašvaldības priekšsēdētaja vietniece Sandra Kapteine novēlēja abiturientiem izbaudīt svētku mirkli un atbildīgi doties tālākajā savas dzīves ceļojumā, sasniedzot arvien jaunas virsotnes. Pašvaldība dāvināja abiturientiem un audzinātājām dāvanu karti ar iespēju doties vienas dienas izglītojošā ekskursijā.
Pēc svinīgās daļas sekoja priekšnesumi, kur izglītojamie rādīja savu radošo izdomu un talantus, ceļojot cauri dažādiem laikposmiem. Skatītājiem bija iespēja nokļūt siena talkā. Tālāk ceļojums veda uz hipiju laikmetu, atgādinot to bohēmisko stilu un baudot grupas “Spice girls” deju. Sevišķus aplausus izpelnījās Vispārējo dziesmu un deju svētku repertuāra dejas – “Es izjāju prūšu zemi” un “Bobu dancis”. Turpinājumā sekoja priekšnesumi no visiem zināmā seriāla “Sirdsmīļā Monika” un latviešu kinofilmas “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”. Skatītāji tika pārsteigti ar priekšnesumu no grupas “Tranzīts” repertuāra “Es nevaru būt balts”. Bija arī nākotnes vīzija, kā abiturienti un audzinātāja Lienīte sevi redz nākotnē. Zālē valdīja smiekli un pacilāts noskaņojums! Pēc priekšnesumiem visi vienojās kopīgā dziesmā “Krāsaini sapņi”.
Paldies 2004. gada, 2014.gada absolventiem, kuri bija ieradušies, lai pateiktos saviem bijušajiem audzinātājiem un skolotājiem par sniegtajām zināšanām un kopā pavadīto laiku.
Paldies skolotājam Gatim Budevičam un “Būvizstrādājuma galdnieki” audzēkņiem par skolas piederības zīmes izgatavošanu, tas ir aizsākums jaunai tradīcijai, skolas piederības zīmi izgatavot pašiem!
Pasākuma turpinājumā abiturienti atklāja balli ar kopīgu valsi. Visi varēja baudīt skaistu deju mūziku Jura Ķirsona izpildījumā.
Mīļie abiturienti, dzīvē reti būs gludi un taisni ceļi, biežāk būs līkumi, kalni un lejas, strauji pagriezieni, tāpēc esiet sirdsgudri pieņemot lēmumus, tālredzīgi izvirzot mērķus un mērķtiecīgi tos sasniedzot!

Žetonu vakara abiturienti




Vai Jūs atbalstāt ideju par jauniešu debašu kluba izveidi?