12. jūnijā Bērnu Aprūpes programmas kurss devās noslēdzošajā nodarbībā uz atbalsta māju “Brīvupes”. Izbrauciena laikā mājas saimniece Ingrīda Supe mums stāstīja pieredzēto no mājas rašanās sākumiem, par restaurācijas darbiem un ceļu līdz tam, kāda tā ir šodien. Tāpat nodarbības laikā padziļinātāk iepazināmies ar kanesterapiju un Montesori izglītības metodi. Nodarbība bija visdažādākajos veidos izglītojoša, ļoti noderīga un raisīja daudz labu emociju. Pateicamies Ingrīdai par uzņemšanu un darbu, ko viņa dara!
19. jūnijs mūsu topošajām bērnu auklītēm bija nozīmīga diena, jo šajā datumā tika kārtoti skolas eksāmeni. Bērnu uzturs un ēdināšana. Bērnu radošo darbību, fizisko aktivitāšu un brīvā laika organizēšana. Bērnu aprūpe. Tie bija mācību priekšmeti, kuros tika pārbaudītas mācību gada laikā iegūtās zināšanas. Tāpat arī bija jāprezentē noslēdzošais darbs “Bērnu ballītes scenārijs”. Ar nelielu uztraukuma devu, tomēr pozitīvā gaisotnē pēdējie semestra darbi tika padarīti un bija laiks doties kursa kopīgajā piedzīvojumā.
Savu ekspedīciju sākām ar ekskursiju Viļakas leļļu muzejā. Šī vieta bija ļoti informatīva un pavisam noteikti padarīja mūsu kultūras bagāžu daudz bagātāku. Paldies, Evita Zaremba - Krīgere!
Tālāk devāmies uz skaisto Viļakas katoļu baznīcu. Dažām no mums tā ir ikdienā apmeklēta vieta, citām šis bija pirmais aizraujošais piedzīvojums šīs brīnišķīgās celtnes velvēs, tomēr visiem bija jauka un svētīga pieredze apskatīt šo unikālo baznīcu.
Dienas noslēgumu pavadījām pie mūsu skolotājas Skaidrītes Veinas viņas mājās, kur tikām silti un laipni uzņemtas. Pirtiņa, garšīgs ēdiens, jasmīnu kupenas, lietus un lieliska kompānija - nevarētu iedomāties labāku semestra noslēgumu. Paldies, mūsu lieliskā Skaidrīte!
BA1,5 – 1. kursa vārdā Beāte Dārziņa
Bērnu aprūpes programmas izglītojamās ar skolotāju Skaidrīti Veinu



Vai Jūs atbalstāt ideju par jauniešu debašu kluba izveidi?