No 3. līdz 5. decembrim Balvu profesionālajā un vispārizglītojošajā vidusskolā norisinājās izglītojošs un garšīgs pasākums — “Eiropas Medus brokastis”, kas pulcēja 7.–12. klašu un kursu audzēkņus. Šī iniciatīva, kas ik gadu popularizē biškopību un bišu nozīmi ekosistēmā, kļuvusi par jauku tradīciju daudzās Latvijas skolās.
Pasākuma īpašais viesis bija Aivars Zaikovskis — pieredzējis biškopis, kurš skolēniem stāstīja par bišu dzīves ciklu, medus tapšanas procesu un biškopības nozīmi dabas daudzveidības saglabāšanā. Audzēkņi uzzināja arī par dažādiem medus veidiem un to ārstnieciskajām īpašībām.
Turklāt skolēniem bija iespēja nogaršot medu, salīdzināt tā garšas nianses un iepazīt, kā vide un ziedu dažādība ietekmē medus krāsu un aromātu. Diskusijās tika apspriesti arī veselīga uztura principi un medus izmantošana ikdienas ēdienkartē kā dabīgs un vērtīgs cukura aizvietotājs.
“Eiropas Medus brokastis” bija ne vien garšīgs, bet arī izglītojošs notikums, kas rosināja skolēnus vairāk domāt par dabas aizsardzību, biškopību un Latvijas lauksaimniecības tradīcijām. Pasākums noslēdzās ar aktīvām sarunām, jautājumiem un skolēnu iedvesmu izmēģināt dabiskākus produktus savā ikdienā.
