Ceturtdien, 11. maijā mūsu skolas audzēkņi un skolotāji devās uz Daugavpili, lai piedalītos Latgales Profesionālās izglītības iestāžu radošajā pasākumā „RADI, RĀDI, RAIDI! 2017”.

Vienības laukumā rosījās radošās darbnīcas ar profesiju prezentācijām. Mūsu skolas darbnīcā „Modernais skroderis” skolotāja Aiga Jansone piedāvāja ar izšujamo programmējamo šujmašīnu izgatavot apsveikumus māmiņu dienai, bet

„Koka darinājumu darbnīcā” skolotājs Ēriks Kanaviņš un 2. kursa audzēknis Raivis Broks mācīja izgatavot koka ziedus un izmēģināt seno laiku rotaļlietas. Liela piekrišana bija skolotāja Ērika jaunajai atrakcijai „Labirints”- stāvot kājās jāmēģina ripināt koka bumbiņa pa labirintu, mainot līdzsvaru.

Plkst. 16:00 sākās radošais pasākums - koncerts Daugavpils teātrī, kur žūrija vērtēja dziesmas, dejas un modes skates, pavisam 26 priekšnesumus.

Tērpu kolekciju konkursā mūsu skolas topošās tērpu stila speciālistes Ivita Kušķe, Madara Sirmace, Elīna Kļanska, Viola Garā un Alīna Logina demonstrēja jauno kolekciju „Tādi diegi”. Kolekcijas pirmo izstrādāto tērpu demonstrēja arī Agita Matule, bet Selīna Švāgere fotografēja un filmēja mirkļus no pasākuma.                                   

Anita Matule lepojas ar meitenēm, jo žūrija par priekšnesumu nebija ievilkusi nevienu mīnusiņu. Atliek gaidīt rezultātus, kuri būs zināmi maija beigās, kad žūrija būs izvērtējusi visu Latvijas kultūrvēsturisko novadu profesionālo izglītības iestāžu sniegumus.

Pusdienojām Park Hotel Latgola restorānā, vakarā jaunieši skatījās 5D filmu Daugavpis tehnikumā, bet pedagogiem bija iespēja uzklausīt žūrijas viedokli.

Diena bija piepildīta un mājās braucām ar gandarījuma sajūtu.

 

Skolotāja Anita Matule




Vai Jūs atbalstāt ideju par jauniešu debašu kluba izveidi?