No 2022.gada 22.maija līdz 28.maijam trīs Balvu profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas skolotājas – Inese Circene, Marina Ločmele un Anita Balantajeva kopā ar astoņiem izglītojamajiem – Megiju Aleksejevu, Danu Kuropatkinu, Lindu Supi, Kristeru Melnaču, Beāti Kaņepi, Ievu Krevicu, Markusu Medinieku un Jāni Ugaru piedalījās Erasmus+ projekta “Word Articulation Project” (projekta nr. 2020-1-UK01-KA201-078833) mobilitātē Turcijas pilsētā Izmirā. Līdz šim projekta ietvaros, Covid radīto ierobežojumu dēļ, tika īstenotas virtuālās mobilitātes, tāpēc šoreiz bija liels prieks tikties klātienē projekta dalībniekiem no Latvijas, Itālijas, Bulgārijas, Turcijas un Apvienotās Karalistes.

Ceļš uz Turciju sākās svētdien un daudziem jauniešiem šī bija pirmā reize, kad lidoja ar lidmašīnu un ceļoja tik tālu projām no mājām. Turcija raisīja sajūsmu jau pirms lidmašīnas nolaišanās - miljoniem gaismiņu naksnīgajā Izmirā- trešajā lielākajā Turcijas pilsētā ar aptuveni 5 miljoniem iedzīvotāju. Jau pirmdien nācās pierast pie karstiem laikapstākļiem, jo temperatūra bija virs +30 grādiem un katru dienu kļuva arvien karstāks. Nedēļas laikā projekta dalībnieki pilnveidoja savas angļu valodas zināšanas un prasmes, aktīvi piedaloties projekta skolotāju sagatavotajās angļu valodas mācību stundās un aktivitātēs, strādājot grupās, komunicējot ar ārzemju skolēniem un skolotājiem. Īpaši liels prieks bija par mūsu skolas jauniešiem, kuri prezentēja savu mājasdarbu – filmas treileri, un ieguva pirmo vietu. Turcijas uzņemošā skola bija noorganizējusi arī ekskursijas, lai projekta dalībnieki iepazītu Izmiras pilsētas un tās apkārtnē esošās skaistākās vietas, piemēram, seno Ephesus pilsētu, augstu kalnos esošo Sirinces ciematu un Jaunavas Marijas māju, kas, lai gan atrodas Turcijā, ir Vatikāna pārvaldībā.
Nedēļa paskrēja nemanot, tika iepazīta turku kultūra, nogaršoti tradicionālie ēdieni, jaunieši sadraudzējās ar dalībniekiem no citām valstīm un atvadīšanās pirms došanās mājup bija ļoti emocionāla. Visiem projekta dalībniekiem ir tikai labas atsauksmes par dalību šajā projekta braucienā, daudz jaunu iespaidu un jauniegūtu draugu.

projekta logo  eiropas logoskolas logo

projekta dalībnieki